Chroom-6 houdende coating

Chroom-6-houdende coatings zoals o.a. oranje/roodbruine loodmenie zijn vroeger gebruikt voor het conserveren van o.a. beton, hout en metalen. Chroom-6-verbindingen waren toegevoegd aan coatings/verven om corrosie tegen te gaan. Bij het bewerken of verwijderen hiervan kunnen schadelijke chroom-6 verbindingen vrijkomen, die giftig zijn voor mens en dier. Gevaarlijke stoffen kunnen door inademen, inslikken of via de huid terecht komen in het lichaam. 

 

Chroom-6 meting op locatie

Wij meten direct op locatie of de verdachte materialen chroom-6 bevatten. Op deze wijze helpen wij onze opdrachtgevers bij het identificeren van chroom-6 op een snelle en voordelige manier.  

 

Veilig werken met chroom-6

 

De schadelijke chroom-6 verbinding omzetten in de veilige chroom-3 verbinding

Schadelijke Chroom-6 verbindingen omzetten naar onschadelijk chroom-3 d.m.v. schuren met toevoeging van een neutraliserende vloeistof die o.a. vitamine C en glutathion bevatten. Chroom-6 wordt omgezet in chroom-3 als de zogenoemde reducerende stoffen aanwezig zijn. Het vloeistof is volledig biologisch afbreekbaar en voorkomt stofverspreiding.  

 

Lasersreinigen

De lasertechniek is een geschikte methode om chroom-6 houdende coating te verwijderen. Het gelaserde oppervlak wordt snel opgewarmd en daardoor verdampt het vrijgekomen materiaal. Het vrijgekomen materiaal wordt door de hitte omgezet in gassen. De gassen die ontstaan bij deze verdamping worden direct opgezogen door het laserpistool. Laserstralen is een efficiënte methode om chroom-6 houdende coating te verwijderen van het te behandelende oppervlak.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?        

E. Bouman Onderhoud heeft ervaring in het zorgvuldig verwijderen en bewerken van chroom-6 houdende coating volgens de nieuwe versie van het Beheersregime Chroom-6 2.0. Hebt u te maken met chroom-6 houdende coating? Wij adviseren en ontzorgen u bij het verwijderen of bewerken hiervan op een efficiënte en veilige manier.  

 

Offerte aanvragen