Projecten  GEMALEN

 

Wie zijn wij?

E. Bouman Onderhoud heeft ruim 30 jaar ervaring en expertise in het onderhouden van o.a. gemalen. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden om tot het beste en meest duurzame eindresultaat te komen. Tevens biedt Bouman voor haar opdrachtgevers een landelijke dekking waardoor wij onze opdrachtgevers nog beter van dienst kunnen zijn door heel Nederland en België.

 

Wij zijn aangesloten bij Koninklijke OnderhoudNL. Met ruim 2.600 aangesloten bedrijven in 5 marktsegmenten is OnderhoudNL de grootste vereniging in het (totaal-) gebouwonderhoud en het onderhoud van industriële installaties en kunstwerken in Nederland. 

 

Onderstaande een aantal gerealiseerde projecten. Voor meer informatie of vragen kunt u ons mailen of het contactformulier gebruiken die te vinden is op onze contactpagina.

 

Monumentale pomp 'De oude Pannevis'

In 2023 is het historische gemaal Dijkpolder (stamt uit 1873) in Maasland gerenoveerd. Naast het monumentale gemaal is de oude Pannevis (‘slakkenhuis’) pomp van het gemaal tentoongesteld. Het afgelopen jaar hebben wij het binnen- en buitenschilderwerk en herstelwerkzaamheden verricht van het gemaal waaronder De Pannevis ‘slakkenhuis’ pomp. Onderstaande een overzicht van de werkzaamheden die wij ook uitvoerde in Maasland. 

Staalconservering kroosbordes

In Maasland hebben wij het kroosbordes van het gemaal Dijkpolder gereinigd en geconserveerd. De oude coating was aan het verkrijten en is inmiddels voorzien van een twee componenten bijwerklaag, grondlaag en een hoogglanzende high solid finish.

Eerder dit jaar hebben wij het gehele binnen- en buitenschilderwerk verzorgd van het gemaal. 

Inlaatsluis Spijkenisse

In Spijkenisse hebben wij betonreparaties uit gevoerd aan wanden, plafond en de vloer. De wanden en plafonds zijn gespoten in 4 lagen met een dampdoorlatende, schimmelwerende coating, dat was noodzakelijk  omdat het hier om een vochtige ruimte betreft. Een donkergrijze lambrisering aangebracht aan de onderzijde van de wanden, vloer geheel geëgaliseerd en voorzien van een nieuwe coating. Aan de buitenzijde zijn alle houten kozijnen en betonnen elementen hersteld en geschilderd. Ook de stalen gele hijsbalken hebben wij geconserveerd en gele belijning aangebracht op de betonvloer bij de trap naar beneden (toegang machinekamer).